Gullskoen


Årets musiker

Årets musiker

Årets musiker
Så var klokken passert elleve på kvelden, og tiden var kommet til å dele ut Gullskoen 2009 – årets musiker. Vinneren ble Lasse Johansen, og de nominerte var;
Lasse Johansen
Odd Arne Sørensen
Leif Dybendal
Tore Halvorsen

Alle de nominerte var enten selv tilstede eller representert på Sel.

Juryens begrunnelse inneholdt blant annet dette;
”Vinneren omtales som dansebandsverdens entertainer og altmuligmann. Han er stø som fjell, enten han spiller med fullt band, som trio, duo eller one-man show. Som den beskjedne gutten han er, har han aldri fremhevet seg selv, men det er musikken og publikum som får hans oppmerksomhet.
Mest kjent for dansebandpublikummet er han med sine Sven Ingvars tolkninger. Artisten har med sin bakrunn som tater, også tatt vare på musikktradisjonene fra dette miljøet, noe som også har ført til flere plateutgivelser.”

Det var en tydlig rørt Lasse Johansen som mottok prisen akkompagnert av et kokende liv blant publikum, en populær og verdig vinner. Lasse fortalte at dette var en stor overaskelse og at dette var noe som virkelig varmet. Han takket De Danseglade for at Gullskoen i det hele tatt finnes, samt at han bukket dypt både for juryens og folkets dom. Lasse ble også overakt en langweekend for fire på Storefjell Høyfjellshotell.