Gullskoen


Dansefolkets pris

Dansefolkets pris

Så, når klokken nærmet seg ti på kvelden, var det tid for utdelingen av dansefolkets pris. Dette er prisen som går til de som sliter på dansegulv og sko, og i den anledning hadde DD fått en spesiell utdeler; Alexandra Kakurina – kjent fra TV2 og Skal Vi Danse! Hun stilte velvillig opp for å dele ut prisen til årets vinner, Jan Tore Eriksen. Jan Tore er som mange sikkert vet, mangeårig kursholder på festivalene og DDWeekend.

De nominerte var:
Steinar Svorkland
Solvår Raaen
Jan Tore Eriksen
Tove Stokmo & Øystein Hofstad

Alle de nominerte var representert på Sel, og juryen hadde følgende å si om vinneren;
”Han har i en mannsalder jobbet målbevist med å lære det norske folket å svinge seg til takter fra dansemusikken. Han tok den svenske svingformen Bugg til Norge, og har gjort den så populær at dansen nå har blitt et tilbud i de fleste dansemiljøene som driver kursvirksomhet spredt over hele
landet. Buggeren er svært engasjert i dansekulturen, og skaper alltid en god tone og atmosfære der han holder sine kurs. Og har han en ledig stund, finner du han helt sikkert på et eller annet dansegulv”

Jan Tore Eriksen takket rørt både jury og publikum, samt hele det store nettverket han har av kursholdere. Ikke minst takket han kona Anne Kristin Eriksen, som også skal ha en stor del av æren. Sammen med trofeet fikk han flotte dansesko i ”gull”, sponset av Dansebutikken og Halvard Måge.