Gullskoen


Hedersprisen

Hedersprisen

Hele Norges musikk-konge, Audun Tylden fylte den 29 oktober 60 år, og nærmere 300 gjester feiret landets viktigste musikkforlegger på Fagernes.

Uten Audun Tylden ville det vært mange band og artister som trolig aldri ville fått gitt ut plater. Teften for musikk som selger fikk hadde han tidlig. På 1970 tallet ble han innspillingsjef i plateselskapet PolyGram. Så ble det Slagerfabrikken, og i 1992 startet han plateselskapet Tylden & Co. Han har også en finger med i distribusjonselskapet for musikk ”Bare bra musikk”. Tylden & Co er trolig i dag det plateselskapet som gjør størst suksess på det Norske platemarkedet. Kundegruppen til Tylden & Co er ikke de som laster ned musikken fra nett, men de kjøper enda CD med sine favorittartister.

For sitt trofaste engasjement for dansebandsbransjen gjennom mange år, benyttet De Danseglade anledningen til å hedre jubilanten med Gullskoens hederspris 2008.

Her er begrunnelsen komiteen la til grunn for valget
– Audun Tylden er en ildsjel med stort hjerte.
– Ved stadig å legge forholdene til rette for at den røde løperen også nådde frem til dansebandbransjen.
– Han er en mann med god teft for musikk som selger, som har jobbet målrettet med en uavbrutt tro på dansekulturens fremme.