Gullskoen


Årets danseband

Årets danseband

Årets evenement gikk av stabelen den 5. november på Lillestrøm. Her fikk bransjen den festkvelden, som mange har snakket om i lang tid. Spenningen rundt de fire prisene var til å ta og føle på blant de nominerte. Hilde & Gutta ble Årets nykommerband, Emma ble Årets nykommersolist, Jenny Jenssen & Septimus, ble Årets danseband og Ingemars fikk Gullskoen 2005.

GULLSKOEN EN SUKSESS FRA STARTEN
Av de fem nominerte; MIX, Sakarina, Geir Arne Hansen, Ingemars og Lasse Johansens Orkester, var det Ingemars som dro det lengste strået både blant sms stemmene, og jury. Begge deler telte like mye, og totalt kom det inn nærmere 2500 stemmer i forkant av Gullskoen 2005.
Vi tok en prat med Ingemars umiddelbart etter prisutdelingen.
2005 har vært et år i Ingemars’ tegn. Først med nominasjonen til Spellemannsprisen, så til Årets Dansemelodi, hvor de vant, og så til slutt toppet det seg med dansefolkets pris – Gullskoen 2005. Prisen som deles ut til bandet med best dansetakt.

– Det kan vel nesten ikke bli bedre, kommer det fra Steve Andersson og Terje Ingemar Larsson, i Ingemars. Det har vært et fantastisk år, og ikke minst har vi vinni så utrolig mange nye Ingemars venner. Folk venter på oss når vi kommer for å spille, og vi får så fine tilbakemelinger. Det er utrolig gøy.

– En ting som er viktig å merke seg, er at Ingemars ikke er noen døgnflue. Dette resultatet av mange års intens jobbing. Det er dansemusikk vi spiller, og det er artig å få prisen som fokuserer på dansbarheten i musikken.

DAMER FRA NORD
Årets danseband, ble kåret av Se & Hørs lesere, og her var det Jenny Jenssen & Septimus som gikk av med seieren. Det var en rørt Jenny Jessen vi snakket med etter showet;

– Dette var bombe, det umulige har skjedd. Det umulige er mulig, men det tar bare så utrolig mye lenger tid.

Årtets nykommerpris ble gitt til både soloartist og band. Førstnevnte ble vunnet av Emma (Berit Emma Forsmo), og Hilde & Gutta.

I tillegg til prisutdellinger og stor bransjefest, hadde de vel to tusen fremmøtte publikummere, et bredt utvalg av god dansemusikk fra to scener denne kvelden. Ole Ivars, Anne Nørdsti, Scandinavia, Picazzo, Trond Erics og Jenny Jenssen sørget for god musikk, og fulle golv.