Gullskoen


Gullskoen danseband

Gullskoen 2017

På forsiden akkurat nå

Våren nærmer seg, og et av vårtegnene er Gullskoen. I år gjør vi det helt annerledes, og endrer rammene ganske radikalt. 2016 ble et år med få utgivelser av dansemusikk. Derfor måtte vi tenke nytt. Det er jo mange som er der ute på veiene selv om de ikke gir ut plate.

Med dette som utgangspunkt, rullet ballen videre. Vi inviterte dere lesere og bransjefolk via våre web og Facebooksider til å komme med innspill, og vi fikk mange gode innspill. Mange savnet en kategori for svenske band. Vi prøver derfor en variant av dette i år, så ser vi hvordan responsen blir.

Gullskoen årets danseband, kan derfor bli svensk.

Dette blir også årets eneste kategori. Arrangørprisen og musikerprisen tar en pause. Det er to grunner til det. Det er slik at vi ikke rekker over alle arrangører som har dans, samt at rammene for arrangørprisen slår ulikt ut i forhold til hvilken type arrangør du er. En ideell, en stor, en liten, en festival og så videre. Med en standardisert mal kan dette i noen tilfelle slå urimelig ut.

Når det gjelder musikerprisen opplever vi at man har for få parametere til å kunne kåre en musiker på en måte som musikerne selv opplever som seriøs nok. Dette var også noe av innspillene vi fikk, og som vi tar til etteretning.

Vi har derfor i år på mange måter kommet tilbake til utgangspunktet for Gullskoen, som også var en pris, nemlig danseband.

Kriteriene for å bli vurdert for svenskene, er band som har hatt aktiviteter i Norge i året som har gått.

Ellers gjør vi som i fjor, vi lanserer en åpen liste for kandidater nå, deretter lanserer vi de nominerte under Dansefestivalen i Sel i juli, og selve utdelingen skjer under Erik Forfods På Dansefot i oktober. Det vil bli i alt fem nominerte. Dette for å ta høyde for et bredest mulig grunnlag i prosessen videre.

 

Gullskoen Årets danseband

Med utgangspunkt i kriteriene over, kan du være med å bestemme hvilke(n) av kandidatene under som DU mener fortjener en ekstra honnør.

 

NORSKE

KODE
Anne Nørdsti ANN
Aristocats ARI
Bjørns orkester BJØ
Bris BRI
Chivix CHI
Christiania CHR
Contrazt CON
Dænsebændet DÆN
Gluntan GLU
Hanne Mette Band HAN
Holmsve HOM
Ingemars ING
Jhohans JHO
Kolbus KOL
Lasse Johansen LAJ
Mona Jill Band MON
Ole Ivars OLE
Picazzo PIC
PK & Dansefolket PKD
Rainbow RAI
Rune Rudberg Band RUN
Splint SPL
Steinar Engelbrektson Band STE

SVENSKE

Callinaz CAL
Donnez DON
Framed FRA
Holidays HOL
Jannez JAN
Lars Kristerz LAR
Lasse Stefanz LAS
Martinez MAR
Pia Pihlgrens PIA
Sounders SOU
Streaplers STR

 

Send DANSEBAND + KODE til 2030.*

Du kan stemme frem til 14. juli kl 24. Du kan stemme på så mange du vil, så ofte du vil.

 

For lesere fra Sverige

Send DANSEBAND + KODE til 72320.**

 

* det koster kr 10 pr stemme

** gjelder KUN svenske mobilnumre. Tjenesten er gratis

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også