Gullskoen


Arne Willy Foss

Jubilanten Arne Willy Foss

På forsiden akkurat nå

Vi har den siste tiden presentert ulike nominerte til Gullskoen 2014. Blant årets nominerte musikere finner vi jubilanten Arne Willy Foss. Han jubilerer sammen med resten av gjengen i Ole Ivars, og var selv også med på å starte bandet for femti år siden. Vi spurte han hvordan han så på å bli nominert;

Navn: Arne Willy Foss
Nominert som: Årets musiker
Stemmeinfo: MUSIKER + AWF til 2030

– Jeg er selvfølgelig veldig stolt og beæret over nominasjonen. Bare det å bli nominert sammen med så flinke musikere, er jo en seier i seg selv.

Hva betyr Gullskoen?
– Gullskoen er for meg dansebandbransjens egen «Spellemannspris». I min 50 årige karriere i Ole Ivars har vi mottatt 8 Spellemannspriser, men kun 1 Gullsko. Hvis dette skal danne grunnlag for en statistikk, er det altså 8 ganger lettere å få en Spellemannspris enn en Gullsko! Så det så!

Hva inspirerer deg?
– Jeg blir veldig inspirert av responsen fra publikum. Av og til ser jeg på fjesene til noen av fansen foran scena, at de kan blåseriffene mine utenat. Dette gir meg et sånt kick, at det har hendt at jeg har bommet på mine egne riff. Når vi spiller swinglåter, er det utrolig mye hjelp å få for swingfoten å holde øynene festet til dyktige swingdansere. Det hender ganske ofte, når vi er rundt i Norges land og spiller, at jeg ser så flinke swingdansere, at jeg har lyst til å invitere de til NM i swingdans

Hva er god dansebandmusikk?
– I utgangspunktet ville jeg sagt band som spiller «i lævandes live», eller «live», som det heter på godt norsk. Ved nærmere ettertanke viser det seg faktisk at nesten alle band jeg synes spiller bra, mistenkes å ha hele eller deler av musikken sin på «boks». Kanskje det vi hører fra «boksen» attpåtil er helt eller delvis spilt av innleide musikanter? For de fleste som lytter eller danser til musikken betyr dette åpenbart ingenting, eller at de er godtroende nok til å akseptere bandets eller impressarioens forsikringer om at de ikke driver med «juks». Et bands fanskare lar seg heldigvis ikke påvirke av selvutnevnt «musikkpolitis» negative ytringer. Dansebandbransjens musikalske høydepunkt er for meg Lasse Stefanz innspilling av «Det regnar och regnar.» Makan til musikalsk perfeksjon! For et guddommelig saxofon- og trommespill! La meg leve i troen på at musikerne i Lasse Stefanz spiller dette selv! Eller?

Planer fremover?
– I 2014 feires vårt 50års jubileum, over hele landet, hele året. I den grad det er mulig, vil vi besøke hver krok og avkrok i vårt langstrakte land! I tillegg skal vi, som i fjor, til Benidorm i Spania. Jeg ser også fram til campingtur med familien, og sommerferie på hytta ved Harasjøen.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også