GullskoenÅrets priser

Trond Ihle

Gullskoennominerte Trond Ihle

På forsiden akkurat nå

Keyboardist og vokalist i Vestnorge, samt produktiv låtskriver for seg selv og andre, Trond Ihle, er blant de nominerte til årets danselåt. Nominasjonen gjelder for låta «Alle mine veia» som ble gitt ut av Arctic Band i fjor. Vi tok oss en prat med Trond om Gullskoen, og musikken.

Navn: Trond Ihle
Nominert for: Årets danselåt «Alle mine veia»
Stemmeinfo: DANSELÅT + TRI til 2030

Hva synes du om å bli nominert til Gullskoen?
– Dette er andre året på rad at jeg blir nominert, og jeg er ydmyk og glad for at folk der ute ser meg og setter pris på mine kvaliteter som låtskriver.

Hva betyr Gullskoen?
– Gullskoen for meg personlig er et av «vinduene» som man kan få presentert seg selv i og folkets mulighet til å bringe frem de man setter pris på i denne bransjen.

Hva inspirerer deg?
– Det kan være så mangt det. Det kan være en god tekst, gode tilbakemeldinger på låter som jeg har gjort, en god rytme, et spennende oppdrag eller simpelt hen en stemning.

Hva er god dansemusikk for deg?
– God dansemusikk er vanskelig å definere. For meg så er god dansemusikk musikk som fenger folk. Det trenger ikke nødvendigvis være rytmen og tempoet som er det viktigste heller. Det kan være en god ballade også. Det er vel noe man bare føler i kropp og sjel og som kanskje ikke kan beskrives med ord heller, men for meg så ønsker jeg at både tekst og melodi skal kle hverandre og ende opp i et antrekk hvis du forstår. Teksten skal kle melodien, og omvendt. Tror det er slik med all musikk egentlig.

Hva har du på gang fremover?
– Akkurat nå har jeg hatt en liten pause i låtskrivingen. Hadde et 2013 som var veldig hektisk, der jeg skrev mye musikk. Nå skal jeg etter hvert sette meg ned og tonesette tekster som jeg har fått tilsendt av tekstforfattere i Norge. I Vestnorge, bandet som jeg er med i, har vi også snakket om å gi ut et album til. Så langt har vi bare diskutert skisser, men jeg kommer til å jobbe konkret med dette fremover også.

Ut over det så kommer min ferd til å fortsette på samme vis som før. Det er i alle fall hyggelig at artister der ute bruker min musikk og at interessen for det jeg gjør er stigende. Med ca 400 låter de siste 11-12 årene føler jeg at jeg har fått gjort mye, men jeg har absolutt ikke tenkt å slutte her. Det er kanskje nå det virkelig begynner….

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også