Gullskoen


Rune Rudberg 2013 Foto Asle Strand

Gullskoennominerte Rune Rudberg

På forsiden akkurat nå

I klassen årets danseband, er det som i de andre kategoriene fire nominerte. Rune Rudberg og bandet hans, er nominert for albumet «Tro». Vi tok en prat med Rune om hvordan han tenker rundt at bandet er nominert.

Navn: Rune Rudberg
Representerer: Rune Rudberg Band
Nominert til årets danseband for: Albumet «Tro»
Stemmeinfo: DANSEBAND + RUN til 2030

I klassen årets danseband, er det som i de andre kategoriene fire nominerte. Rune Rudberg og bandet hans, er nominert for albumet «Tro». Vi tok en prat med Rune om hvordan han tenker rundt at bandet er nominert.

– Det er alltid hyggelig å bli nominert, og alltid stas å vinne, men synes vel kanskje det burde vært en fagjury, siden det er kun sånn innringing. Da kan det fort bli slik at man stemmer frem seg selv.

– Vi hverken ringer eller mobiliserer annet enn at vi har lagt det ut på Facebook en gang. Så hvis vi skulle være så heldige å vinne, så er vi vel en verdig vinner? Så sånn sett er det jo litt spennende, men jeg vet at veldig mange av de andre promoterer dette veldig, dessverre.

Hva inspirerer deg?
– Det som innspiserer meg aller mest er å stå på senen fremfor et entusiastisk publikum. Og ikke minst det å bli satt pris på av andre kolegaer. Det gjør vi, vi gleder oss alltid over andres suksess, og så er det alltid veldig inspirerende å opptre sammen med andre band og artister

Hva tenker du er god dansemusikk?
– God dansemusikk handler jo først og fremst om gode og varierte rytmer som kan få to personer til å bevege seg som om de var en, sammen. Gode tekster som folk kjenner seg igjen i er også viktig. Ikke minst at de kan synge med!

Hva har du på gang fremover?
– Rune Rudberg Band er fullbooket i 2014. Da vi slapp CDn «TRO» i fjor sommer, var det ikke så mange som kunne tekstene, så derfor velger vi å vente et år med ny cd, slik at folk kan få være med oss å synge med på sangene. En grunn til, til at vi ikke stresser med ny cd, er at artister som Ole Paus, Hanne Sørvåg, Svein Gundersen har bedt om å få være med på skrive til vår neste cd. Og det er jo ganske spennende for en kar som meg, avslutter Rune. (Foto: Asle Strand)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også