GullskoenÅrets priser

Mathias Kalvatsvik (4)

Gullskoennominerte Mathias Kalvatsvik

På forsiden akkurat nå

Årets tekstforfatter setter fokus på teksten i danselåter. Dette er en viktig faktor når folk er ute på gulvet. Hverdagslige tekster som folk kan kjenne seg igjen i, er viktig. En av de nominerte i år er Mathias Kalvatsvik.

Navn: Mathias Kalvatsvik
Nominert som: Årets tekstforfatter
Stemmeinfo: TEKSTFORFATTER + MAK til 2030

Hva synes du om å bli nominert?
– Å bli nominert som tekstforfatter synes jeg er veldig stas. Det gir meg tilbakemelding om at folk liker det jeg holder på med. Jeg jobber hele tiden for å bli best mulig, og at resultatet av det er at jeg blir nominert er helt topp det. Det viser jo at folk følger med oss i Bjørns orkester og liker vår musikk.

Hva betyr Gullskoen?
– Gullskoen betyr veldig mye for oss i Bjørns Orkester. Å bli nominert to år på rad er en ære. Generellt sett så tror jeg den får dansebandmusikken, som vi er så glad i, fram i lyset.
Personlig merker jeg veldig stor interesse fra folk fra hele Norges land, og ikke minst fra mitt eget fylke Møre og Romsdal. Der er også media veldig interessert, alt fra NRK til samtlige aviser jeg kjenner til i distriktet. Det viser at Gullskoen er en pris mange legger merke til. Bjørns Orkester vant Gullskoen som årets Danseband i 2013. For vår del har det betydd utrolig mye. Arrangører fra hele landet har blitt enda mer oppmerksomme og interessert i oss.

Hva inspirerer deg?
– Det er mye som gir meg inspirasjon, men å få dra rundt og spille til dans i store deler av landet, og møte så fantastisk mye folk, som setter pris på Bjørns Orkester, inspirer meg mye. Og ikke minst alle de flotte tilbakemeldingene vi får. Vi har også vært så heldige og ha en full spilleplan de siste åra, og ikke minst i år. Det varmer mitt spellmannshjerte utrolig mye. Alt dette gir meg som låterskriver stor inspirasjon til og stå opp om morgenen og lage nye låter.

Hva er god dansebandsmusikk?
– Det er vanskelig og si, det går jo på hver enkelts indviduelle smak, som i alle andre musikksjangere. Men jeg synes at på CD-utgivelser er det viktig at det er god kvalitet på det som gis ut. Helst både, tekst, musikk og rytmer. Min personlige smak heller nok mest mot den tradisjonelle dansebandstilen, ispedd en liten dose country. Det er der vi i Bjørns Orkester har holdt oss trofaste i alle år, og det kommer vi til å fortsette med.

Hva har du på gang fremover?
– Det er mye på gang. Mye spilling, og så kommer vi med en samle CD i løpet av sommeren. Vi holder på i studio nå. Dette blir en samle CD, men med to nye låter, som jeg har skrevet for dette prosjektet. Ellers skriver jeg på flere nye låter om dagen, både musikk og tekster. Dette skal med på en helt ny CD som vi planlegger å utgi i 2015. Så min tid går til det jeg liker aller mest her i livet; musikk!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også