GullskoenÅrets priser

Lars Vågseter

Gullskoennominerte Lars Egil Vågseter

På forsiden akkurat nå

På veien til Gullskoenshowet på Sel den 12. juli, har vi tatt flere av de nominerte til Gullskoenprisene 2014, på pulsen.

Navn: Lars Egil Vågseter
Nominert som: Årets musiker
Stemmeinfo: MUSIKER + LEV til 2030

En av de nominerte i år er steelgitarist Lars Egil Vågseter. Han spiller steelgitar i Steinar Engelbrektson band. Han startet som musiker i 1965, og har dermed 50 års jubileum neste år. Det har stort sett gått i dansemusikk og country hele tiden, og Lars Egil, som tidligere har fartstid fra blant annet Vassendgutane, har også spilt med de fleste norske artister, live og på plate. Dessuten har han også vært på plateinnspillinger til artister som Teddy Nelson, Lillian Askeland, Gluntan og Scandinavia. Her er hva Lars Egil tenker om sin nominasjon:

– Gullskoen betyr i allefall mye for de som blir tildelt den..he..he. Det er en bekreftelse på at man blir satt pris på, og respektert som musiker og artist

Hva inspirerer deg som musiker?
– Det som inspirerer er vel et entusiastisk publikum. Så må man jo også ha gode låter å fremføre for de.

Hva er god dansemusikk?
– Ja, den som visste det. Etter min mening må det være en godt sammensatt låt med god groove, god lyd, og ellers kvalitet som holder. Det kan godt være en ballade.

Hva slags planer har du fremover?
– En sommer sammen med Steinar Engelbrektson, og endel studiojobber. Blant annet min egen plate som skal gjøres. Så skal jeg opp til Lofoten Countryfestival med Paal Arnesen blant andre.

Og jeg må avslutte med å si at for en gammel sirkushest som meg, er det kjempeartig å bli nominert!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også