GullskoenÅrets priser

Steinar_seljord11_2036

Dobbeltnominerte Steinar Engelbrektson

På forsiden akkurat nå

Steinar og bandet er nominert som årets Danseband. I tillegg er han nominert i kategorien årets Danselåt. På toppen av det er steelgtaristen Lars Egil Vågseter, nominert i klassen årets musiker. Vi tok en prat med Steinar om all oppmerksomheten rundt Gullskoen.

Navn: Steinar Engelbrektson
Nominert for 2 priser: Årets danselåt «Heim til Nordfjord» og som Årets danseband for albumet «Ekte speleglede»
Stemmeinfo1: DANSELÅT + STE til 2030
Stemmeinfo2: DANSEBAND + STE til 2030

– Eg er svært glad for å bli nominert til årets Danseband og at låten min «Heim til Nordfjord» er blitt nominert til årets danselåt. Vi hadde mobilisert ein del angåande danseband nominasjonen, men når det gjeld årets danselåt kom det svært overraskande og ikkje minst gledelig.
– Det å bli nominert til Gullskoen er ei ære for meg. Den er ein pris som betyr mykje for oss som jobber i danseband-sjangeren.

Hva inspirer deg?
– Det som inspirerer meg no og alltid har gjort er engasjemanget til det dansande publikum. For meg er det å stå på ei scene enten åleine eller med band ein jobb som eg elsker.

Hva er god dansebandmusikk?
– God dansebandmusikk skal ha god rytme og gode tekster. Eg er svært glad i musikk som heller mot country (crossover) men mykje god dansebandmusikk som blir laga i Norge er inspirert av nettopp denne sjangeren.

Hvilke planer har du fremover?
– No er fokus på å gjennomføre dei oppsatte spelejobbane gjennom sommaren og utover hausten. Mitt bookingbyrå har starta jobben med booking av spelejobbar vinter 2014/2015. Det er gledelig at interessa for mine konsept er god. I tillegg har eg planer om å gje ut ny musikk (singel) til hausten samt kyrkjekonserter etter nyttår. (Foto: Asle Strand)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også