Gullskoen


Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen

Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen

På forsiden akkurat nå
Han er født og oppvokst så langt vest man kommer på fastlands Norge – på vakre Stadlandet. Med egen frisør og sminkør, fast klesbutikk og med ku, hest, hjort, høns og gård i hjembygda Sandane – er Steinar Engelbrektson en spellemann med mange jern i ilden. Alltid stilren tilstede. Både hjemme og på spillejobb – landet rundt.
.
Vestkappgutt
Steinar så dagens lys i Stadlandet – midt på sekstitallet. Så langt vest du kommer på fastlands Norge. En spektakulær natur omkranser denne lille bygda. Oppe i fjellskråningen ser du veien smyger seg over mot Vestkapp-platået. I disse kilometerlange og bratte bakkene kjørte Steinar rattkjelke som ung gutt. 13 år gammel spilte han til dans for første gang i bandet “Vestkappgutane”. De øvde hjemme i kjelleren til Steinars mor. Da Steinar fylte 17 flyttet han fra bygda for å gå på skole.
.
Bonde og jeger
En kort biltur utenfor Sandane sentrum ligger gården til Steinar og kona Nina.
I 1989 traff han sin kjære. De overtok hjemgården til Nina i 1995. Den niende i niende 2000 giftet Steinar og Nina seg. Den niende i niende 2009 feiret de ni års bryllupsdag. Slå den. Sammen har de døtrene Kristianne (11) og Emilie (9). Da vi ankommer gården er det liv og røre på alle fronter. Seks høner tripper lett rundt på plenen, mens tre hester ønsker oss velkommen ved låvebrua. Katten ligger i stabilt sideleie oppe på vadsekkene til Steinar, og ser ut til å nyte tilværelsen. Inne i fjøset er kona i full gang med dagens melking av femten kyr. Med en kvote på 95.000 liter, legges det ned mange timer i fjøset. Der er det Nina som er sjefen. Inne på veggen henger det flere utmerkelser på førsteklasses melk. Kommer du i prat med Steinar om jordbrukssamvirke, Tine og Q-melk – så blir han engasjert. Han står urokkelig fast på Tine som den ledende melkeleverandøren til det norske folk.
.
Spellemannen
Bandets første plate kom ut i 2002, med stort sett coverlåter som “ I Can`t Stop Loving You“, “Seven Spanish Angles“, Tequila Sunrise“, Green Grass of Home“ med flere. Gjennombruddet kom i 2005 med den legendariske “På grunn av bagateller”. En låt mange musikkelskere lytter til med stor glede. Den må naturligvis alltid være med når bandet er ute på spillejobb. Så kom albumene “Mirakel” i 2006, “Rabalder” i 2008, “Minna som eg har” i 2009 og “Aller beste” i 2010. Steinars stemme er helt spesiell og hans utstråling på scenen gir følelsen av tilstedeværelse og varme. Han spiller det man kan kalle danseband-country. En stil som spenner videre enn tradisjonell dansemusikk. Med sitt eksklusive Roland-trekkspill serverer han delikate musikalske retter – med egen signatur. Gjennom Gjøvik Musikk er Steinar en av to trekkspillere i Norge som er sponset med flaggskipet til Roland.
– Et helt fantastisk trekkspill – det har alt, sier Steinar med et bredt smil. Jeg fornyer det hvert år og håper jeg kan fortsette det samarbeidet i mange år fremover.
.
Steinar om Gullskoen
– Gullskoen er et flott tiltak for å sette dansemusikken i fokus. Å bli nominert er flott. Det stadfester at dansefolket i Norge setter pris på den musikken vi spiller og de platene vi lager. Å komme til finalen med interjuv på TV2 God Morgen Norge er også helt fantastisk. Vi i Steinar Engelbrektson Band vil takke alle som har stemt oss fram til denne finalen. Vi håper vi klarer å gi de andre finalistane god konkurranse i kampen om denne gjeve prisen. En pris som selvfølgelig hadde vært kjekk å tatt med hjem 14.juni når den skal deles ut.
.
Terningen er kasta
er den treffende beskrivelsen på plata som hanket inn en Gullskoen nominasjon
.
Anmeldelse:
Nyutgivelse fra publikumsfavoritt, Steinar Engelbrektson Band. Albumet er satt sammen av tolv låter i kjent stil. Steinar Engelbrektson har spilt inn flere nydelige duetter. På denne plata får vi en ny, nemlig ”Slå Lyset på”. Her synger han sammen med Stine Nilsen. Tipper at denne låten blir yndlingsmelodien til flere enn meg.
En annen favoritt for øret er, ”Ei lita hand”. Steinar Engelbrektson Band har ofte fine tekster som beskriver følelser og samspill mellom mennesker, spesielt liker jeg de som handler om barn. ”Ei lita hand” er nettopp en slik tekst. Låten er også en av dansefavorittene denne gang.(Tekst: Laila Røynestad, anmeldelse av Ann Heidrun Ruud)

LES OGSÅ:

Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen
Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen
Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!
Contrazt: Vi har det på G for Gullskoen

Gullskoen promo feb 2012 Ikoner og bullits for eget bruk

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også