Gullskoen


Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen

Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen

På forsiden akkurat nå
Hanne Mette Gunnarsrud er nok best kjent for de fleste fra sin tid som vokalist i Contrazt, men den blide solstråla fra Våler har nå gått nye veier, og er ute på landeveien med eget band.
.
Musikalsk oppvekst
Hanne Mette har alltid vært interessert i musikk, og husker godt da hun som barn var med sin mor og opptrådte i lag og foreningssammenheng.
– Jeg starta jo som veldig liten da, med hårbørsten som mikrofon foran speilet, og syns jeg var veldig flink, sier hun og ler. Både mamma og pappa spilte gitar, og det var alltid mye musikk i hjemmet vårt. Vi bodde jo ikke så langt fra Sverige, så dansebandmusikken falt veldig naturlig for oss.
– Husker da jeg var med moren og faren min ut på gamlehjem, årsmøter og slikt, de spilte gitar og sang, mens jeg kom opp og hadde gjesteopptreden. Det var veldig stas for ei lita jente skal jeg si deg. Da jeg var 12 år begynte jeg å delta på ulike talentkonkurranser i lokalmiljøet, og i 1986 vant jeg Hedmark og Oppland` s ”Talent 86” og kom til landsfinalen i Trondheim.
– Jeg har alltid vært glad i dansemusikk, og syns det er spennende å se utviklingen her til lands også når det gjelder denne stilarten. Før så var det bare svenskene som leverte, men nå er vi mer på linje med dem føler jeg. Det blir gitt ut mye bra, og mange band satser mer og mer på fornyelse. Det er ikke lenger så tabu med dansemusikk, og det syns jeg Ole Ivars skal ha mye av æren for. De har freske og folkelige tekster som fenger publikum i alle aldre.
.
Sirkushest og sagmugg
Etter at Hanne Mette forlot Contrazt hadde hun en pause fra rampelyset en stund, men etter hvert som tida gikk ble lysten etter å stå på scenen igjen for stor, og dermed var soloalbumet ”Vår” en realitet.
– Når man først har vært på veien, og møtt publikum så kjenner man jo at man savner miljøet. Alle de hyggelige møtene med blide og positive mennesker gir deg selv ekstra glede og energi, så den biten har jeg absolutt savna en hel del. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på ny igjen, og har fått med meg en fantastisk flott gjeng.
.
Hanne Mette om Gullskoen…
– Jeg mottok beskjeden med overraskelse, glede og stolthet. Det er utrolig artig og en ære å være nominert blant de 4 gullskofinalistene i ”Årets Danseband 2012”. Soloplata ”Vår” har blitt så godt tatt i mot i form av bra salg, nominasjoner og ikke minst bra anmeldelse i De Danseglade.
Gullskoen betyr utrolig mye. Dette er jo vår egen bransjepris som settes høyt, ja et bevis på at det vi gjør er riktig og at folket setter pris på det vi gjør. Det er jo alle de danseglade som bestemmer dette ved å stemme. For meg er det en seier i seg sjøl og stor motivasjon til å jobbe videre. De tre andre som er nominert, er tre utrolig sterke kandidater til å gå av med seieren, så dette blir skikkelig tøft. Ønsker alle sammen masse lykke til og vil samtidig takke alle DD leserne for stemmene så langt.
«Vår” er tittelen på albumet som vår anmelder gav strålende kritiker i DD, og som sikret Hanne Mette en Gullsko nominasjon.
.
Anmeldelse:
Etter at Hanne Mette overlot vokalistjobben i Contrazt, til Gro Anita Johansen i 2009, har det vært litt stille fra henne. Helt borte fra musikken har hun nok ikke vært, for  hennes første soloalbum. ”Vår”, er ei solid plate på alle områder. Den har låter fra kjente opphavsmenn, god variasjon mellom rolig og rask dansetakt, god vokal og to flotte duetter.
Danselysten våkner fra første låt ”Små gutter, store menn”. Som dansefavoritter, vil jeg i tillegg nevne ”Jeg vil danse” og ”Lille Speil”, to spretne låter for den som danser swing.
Hanne Mette har en flott stemme, så det er vanskelig å trekke frem favoritter for øret. Likevel vil jeg nevne duettene. ”Hva en kvinne vil ha”, er en nydelig ballade som hun synger sammen med Lars Espen Skogvold. I ”Min første natt”, synger hun duett med Tommy Nilsen. Denne låten er bonusspor på plata, men likevel min foreløpige favoritt. (Tekst: Laila Røynestad, anmeldelse: Ann Heidrun Ruud)
.
Hanne Mette Band består av:
Hanne Mette Gunnarsrud – vokal
Pål F. Tautra – bass, vokal
Johnny Enger – keyboard, vokal
Anders Lauten – trommer
Frode Gant – gitar, vokal
Dag Josten – tekniske

LES OGSÅ:

Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen
Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen
Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!
Contrazt: Vi har det på G for Gullskoen
Gullskoen promo feb 2012 Ikoner og bullits for eget bruk

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også