GullskoenGullskoen 2012: De nominerte til Dansefolkets pris

På forsiden akkurat nå

Vi er i oppløpet på Gullskoen 2012, og lørdag om en uke er det klart for selve finalen og utdelingen av de tre siste priskategoriene; Dansefolkets pris, Årets arrangør og Årets musiker. Dette skjer fra hovedscenen på Dansefestivalen i Sel, klokken 22 lørdagskvelden.

Vi tok en prat med de nominerte til Dansefolkets pris;

Remi Pladsen – sålesliter og fargeklatt på dansegulvet gjennom mange år. Hun er Philppinsk av opprinnesle men har bodd i Norge i tjuefem år. Frem til hun kom til Norge hadde hun ikke danset før. Det er swing som er danseformen, selv om hun også danser gammeldans. Remi elsker danseskjørt i friske farger, og lyser opp dansegulvet der hun danser – i hovedsak med mannen Arild.
– Jeg fikk sjokk men ble veldig glad når jeg fikk høre om at jeg hadde blitt nominert til Gullskoen, sier Remi Pladsen til DD. Dette trodde ikke jeg var mulig for meg å oppleve, men både jeg og min mann Arild synes dette er stort. Vi reiser veldig mye på dansegallaer og synes miljøet er svært hyggelig. Vi liker å danse og vi kommer til å reise opp til Sel en ekstra tur på lørdagen dette året, for å kunne være med på utdelingen av Gullskoen, forteller Remi.
For å stemme frem Remi, send FOLKET + REP til 2030.*

Vigdis Schelbred – er mangeårig swingkråke fra Moss. Hun elsker amerikanske biler, og danser gjerne swing «så fort som mulig», og tangentdestroyer Neil Wilde, er blant favorittene å danse til. Vigdis er glad og overasket over nominasjonen. Hun har gjort en stor innsatts for å bygge dansemiljøet i Moss gjennom mange år, med Swingkråkene. Nå er de historie, men Vigdis har nye prosjekter på gang. Du kan se henne ofte på et swing og rock’n roll cruse til Danmark, eller andre steder der de spiller fort!
For å stemme frem Vigdis, send FOLKET + VIS til 2030.*

Thomas Neraasen, er radiomann og stor dansebandentusiast. Thomas bidrar til at dansebandmusikken blir spilt på en rekke nærradiostasjoner og i tillegg blir omtalt på nettsiden «For swingende».
– Dette var svært uventet, forteller Thomas til DD. Jeg trodde ikke jeg skulle kunne oppleve å bli nominert til denne flotte prisen Gullskoen. Det er ikke noe økonomi i dette jeg gjør, men synes det er svært hyggelig å jobbe med både radioprogrammene mine og nettsiden «For swingende», sier Thomas som er veldig spent på resultatet og reiser selv til Sel for å delta på selve utdelingen på storscenen lørdag 14.juli.
For å stemme frem Thomas, send FOLKET + THN til 2030.*

Gunnar Sørløkk er primus motor for Storås Dansefestival, og har i mange år hatt ansvaret for Storås plattdans.
– Jeg er veldig spent og har nok noe høy puls om dagen, sier en svært engasjert Gunnar Sørløkk til DD. Jeg har vært aktiv i lokalmiljøet i tjue år nå og det hele startet med gammeldansklubben, forteller Gunnar som legger til at han har forsøkt, sammen med en stor skare med frivillige, å bygge stein for stein og det har gitt resultater med dansearrangementer hvor det har vært opptil 1500 gjester på en kveld.
– Det var veldig overraskende å bli nominert til Gullskoen, men det var også svært hyggelig for meg, sier Gunnar som ikke er i tvil om at det er den frivillige dugnadsjobbingen på Storås som gjør det mulig for ham å kunne være få være så aktiv i alle disse årene.
– Hadde ikke familien støttet meg ville det ikke vært mulig å kunne legge så mye tid og energi i dette utover den krevende jobben min, sier Gunnar som tar turen i år til Sel for å oppleve årets dansefestival på Sel.
For å stemme frem Gunnar, send FOLKET + GUS til 2030.*

 

Tekst: Bjørn Kåre Larsen

Les intervjuene med de nominerte

Les intervjuet med Lars Espen Skogvold som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Tore Halvorsen som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Leif Dybendal som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Øyvind Eikre som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Gullskoen 2012 Årets arrangør
.
Gullskoen 2012 Dansefolkets pris
.

* Hver stemme koster kr 10,-

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også