GullskoenGullskoen 2012: De nominerte til Årets arrangør

På forsiden akkurat nå
Bare dager igjen til bransjeprisen Gullskoen skal deles ut i tre kategorier under Dansefestivalen på Sel i Gudbrandsdalen. Arrangørene er en del av selve bærebjelken i bransjen; uten arrangører som tar risiko, ingen steder eller arenaer og møtes for dansemusikk og dansefolk. Vi tok en prat med de fire nominerte til Gullskoen 2012 Årets arrangør.
Direktøren A/S for Dans i Karlsøy
Jan Johansen, også som kjent vokalist i bandet Artic Band, er sammen med kona, drivkraften i Direktøren A/S.
– Denne nominasjonen til Gullskoen gir oss en ekstra inspirasjon. Vi er meget stolt av å få være med i kampen om årets Gullskoen, arrangørprisen. Det er våre gjester som har gjort dette mulig og det kan ikke bety noe annet enn at vi har mange fornøyde gjester, forteller Jan Johansen til DD.
Jan vil gjerne berømme og gi si kone Vigdis roser i anledning nominasjonen til Gullskoen.
– Hun har full kontroll på driften mens jeg konsentrerer meg om den musikalske aktiviteten, forteller Jan som også kan opplyse at de har planer om utvidelse av virksomheten i egen hall i tilknytning til eksisterende bedrift.
For å stemme frem Direktøren AS, send ARRANGØR + DIK  til 2030.*
Maj Helen Holstad for Dansemorro på Klækken hotell
– Jeg sliter med å kunne forstå hvordan jeg skal klare å stille opp mot de øvrige nominerte i årets konkuranse. Har veldig små resurser som en liten arrangør og ble veldig glad da jeg tidligere i år fikk vite at jeg var nominert til årets Gullskoen, sier Maj Helen som legger til at hun har hatt gleden av å være nominert en gang tidligere også, det var i 2008.
– Veldig mange av mine venner har sagt de vil stemme på meg, i tillegg kommer forhåpentligvis de mange som har gitt meg gode tilbakemeldinger, etter den årlige dansegallaen jeg arrangerer på Klækken Hotel, til å gi meg sin stemme, forteller en veldig spent Maj Helen til DD
– Det skal bli en hyggelig opplevelse å kunne få lov til å stå på den store scenen under Dansefestivalen på Sel sammen med de øvrige nominerte.
For å stemme frem Maj Holstad, send ARRANGØR + KLK  til 2030.*
Kåsen IL for Dansegalla i Kåsenhallen
– Denne nominasjonen oppfatter vi som et bevis på at vi har gjort mye riktig, sier Leif Vatle som representerer Kåsen IL, til DD og legger til at det hele startet
for å skaffe økonomiske midler til foreningen. Siden har vi arrangert en rekke dansegallaer og til høsten står det tolvte arrangementet for tur.
– Det var ønsket om ny idrettshall som skapte behov for ekstra økonomiske midler. Dette utløste ideen om å arrangere dansegallaer, forteller Leif som er en av mange ildsjeler i laget. Vi er veldig stolte over å være nominert, og sender tre representanter til finalen på Sel, sier Leif Vatle fra Kåsen IL.
For å stemme frem Kåsen IL, send ARRANGØR + KIL til 2030.*
Ivar Løne AS for Jonsokdansen
– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra årets publikum, noe som gjør oss ekstra optimistiske når det gjelder vår Gullskoen-nominasjon i kategorien arrangør, sier Brit Løne på vegne av Jonsokdansen.
Vi er veldig stolte og glade for årets nominasjon og vi reiser til Sel med flere representanter, siden vi er en tradisjonsrik familiebedrift som i tillegg til gardsmatproduksjon også synes det er stas å kunne markere Jonsokfeiringen med litt ekstra, deriblant god musikk og dans. Vi håper sjølsagt å kunne vinne Gullskoen, det ville bety utrolig mye for oss som tross alt kun er en «liten» arrangør på Vestlandet i nærheten av Voss. Veldig mange av årets gjester har registrert at vi er nominert til Gullskoen, forteller Brit som på vegne av sin familiebedrift kan glede seg over en meget sterk økning av antall gjester både på arrangementene og ikke minst overnatting. Med en økning fra 60 til 250 vogner/bobiler på et år, er det all grunn til å regne med at det blir Jonsokdans i mange år fremover på Løno.
For å stemme frem Ivar Løne AS, send ARRANGØR + ILA til 2030.*
Tekst: Bjørn Kåre Larsen

Les intervjuene med de nominerte

Les intervjuet med Lars Espen Skogvold som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Tore Halvorsen som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Leif Dybendal som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Les intervjuet med Øyvind Eikre som er nominert til Gullskoen 2012 Årets musiker
.
Gullskoen 2012 Årets arrangør
.
Gullskoen 2012 Dansefolkets pris
.
* Det koster kr 10,- pr sms

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også