GullskoenDans i Karlsøy, Gullskoenkandidat i nord Troms

På forsiden akkurat nå
Ole Ivars og Polarlys gjestet Karlsøy i 2010

Vi har den siste tiden presentert de ulike kandidatene for Gullskoen 2012, årets arrangør og årets danseband. Denne gangen har turen kommet til Direktøren Bistro i Troms. De arrangerer Dans I Karlsøy i august. Vi tok en prat med primus motor Jan Johansen.
Hvordan er det å arrangere dans i ditt distrikt? Hvorfor gjør dere det?
– Å arrangere dans eller “Dans i Karlsøy” som går over 2 dager, innebærer veldig mye jobb. I vår kommune, Karlsøy kommune bor det ca 2400 mennesker, som er fordelt over 5 øyer. Hansnes er kommunes senter hvor vi holder til, og har et innbyggertall på ca 700. Hansnes ligger ca 70 km nord for Tromsø. Direktør`n Bistro driver “Dans I Karlsøy”, og uten ca 50 frivillige som stiller opp den helgen hadde det ikke vært mulig og få det til.
– Logistikk mellom øyene er en annen utfordring, og siden fergene slutter rundt kl 2300, stiller lokale båteiere opp med transport. Karlsøy kommune, samt næringslivet stiller 100% opp om dette arrangementet.
For tilreisende brukes skolens fotballbane, samt sanitæranlegg til camping og bobiler, hvor vi ser at det økte kraftig ifjor med ca 50 biler og vogner. Kort vei og “gang avstand” til alle destinasjoner, som hovedtelt, bistro, camping, butikk, taxi osv er en viktig faktor for oss.
– Hvorfor vi gjør dette: Det er en inspirasjon for oss i bygda og kommunen, samt at musikk interessen her er meget stor. Vi har gjennom årene hatt Ottar Aasegg i Pussycats, som bor på øya Karlsøy. Marita Johansen har deltatt i Idol, Hege Johansen deltok i Team Jørn i “Det store korslaget”. Ulla Rafalelsen deltok i Team Lisa, i samme. Dessuten var undertegnede på Norsktoppen første gang i 1983, og nå driver jeg Arctic Band.
Kort oppsummert kan du si det er en meget liten og aktiv kultur kommune, som vi fortsatt ønsker å være. Under årets Dans I Karlsøy arrangeres det også i år, på lørdag formiddag, fjellvandring for den som ønsker, noe som ifjor var en suksess.

Hva tenker dere om Gullskoen, og det å være en av kandidatene?
– Synes Gullskoen er et kjempeflott tiltak. Å ha noe å strekke seg etter, samt engasjere danse og musikk glade mennesker til å stemme. En utmerkelse betyr noe for alle, uansett kategori.
– Vi trenger mer enn Spellemanns prisen, hvor Gullskoen avgjøres også av folket. Dette lager liv i kulturen, samt støtter alle i denne sjangeren. Som arrangør er vi stolte av og bli utnevnt som kandidat. Det er folket som vil avgjøre, og uansett utfallet har man vært med på like vilkår.

Er en pris som Gullskoen viktig for bransjen?
– Ja helt klart! Arrangør eller artist blir synliggjort, noe som igjen gir en reklameeffekt. En inspirasjonskilde til videre drift, avslutter en entusiastisk Jan Johansen.

Du gir din stemme til Dans I Karlsøy med å sende følgende SMS til 2030

Arrangør DIK

Gullskoen promo feb 2012 Gullskoenkandidat Steinar EngelbrektssonAbo promo feb 2012 Gullskoenkandidat Steinar Engelbrektsson

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også