GullskoenContrazt: Vi har det på G for Gullskoen

På forsiden akkurat nå
Dansebandet Contrazt er en av utfordrerne til å vinne den gjeve Gullskoen 2012 – Årets Danseband. På direkte sendt TV i fjor stakk bandet av gårde med trofeet, og denne bedriften gjentar de gjerne i år.
.
”Ungt band”
Til tross for relativt kort fartstid i sjangeren har Contrazt gjort seg bemerket her til lands, og har blitt et av våre mest populære danseband.
Bandet ble startet i 2004 av Hanne Mette Gunnarsrud og Leif Dybendal, og siden den gang har det bare gått oppover for Hedmarksbandet. Da Hanne Mette valgte å gi seg etter 5 år bak mikrofonen, overtok Ilseng jenta Gro Anita Johansen.
.
Sterke vokalister
– Det har alltid vært viktig for oss å ha en god vokalist, siden det ikke er så mange av oss andre som er så flinke til å synge, sier bandets nestor Leif Dybendahl og ler. Det har vært en spennende tid med vokalskifte, og vi bruker å si at vi har vært heldige og vunnet i lotto to ganger. Både Hanne Mette og Gro Anita er to fremragende vokalister.
– Gro Anita som er dagens frontfigur er veldig utadvendt som person, og flink til å ta vare på sitt publikum, både før, under og etter konsertene. Hun er dedikert til oppgaven sin, og er veldig glad i det hun driver på med. Som hun selv sier er dette en drøm som har blitt oppfylt for henne.
– Vi er et band som står sammen, og koser oss veldig når vi er rundt på spillejobber. Jeg er prisgitt de fire flotte gutta som jeg får lov å være sammen med. Jeg har rett og slett fått den beste gjengen, sier Gro Anita til DD.
I 2010 ble Contrazt det mestselgende dansebandet her i landet. Med hele 11 uker totalt på VG-lista og over 20.000 solgte eksemplarer hanket albumet ”Ser på verden” inn bandets første gullplate.
.
Gullsko nominasjon
– Det var utrolig stort for oss i Contrazt å vinne Gullskoen 2011 – Årets Danseband. I og med at det er vår egen sjangers publikum som har stemt, varmer en slik pris ekstra mye, sier Gro Anita.
At Gullskoen i det hele tatt har fått TV-tid, gir en ekstra status. Det å få delta i studio, å få kjenne på nervene og stemningen sammen med de tre andre banda, var en helt spesiell opplevelse.
Gullskoen er VÅR egen pris. Vi vet at denne bransjen krever hardt arbeid, og et enormt engasjement. Gjennom Gullskoen opplever vi å se at nære og gode kolleger endelig blir tatt på alvor og hedret. Det er sterkt! For oss betyr en slik pris masse i seg selv. Som jeg nevnte tidligere, er det helt spesielt å få anerkjennelse fra sine egne. I tillegg gir det ringvirkninger i form av større interesse rundt oss som band, både blant arrangører, publikummere og platekjøpere. Vi er stolte av å kunne si at vi har vunnet Gullskoen!
.
Flott anmeldelse
Bandets siste plate ”Har det på G” fikk gode anmeldelser av DD`s anmelder Ann Heidrun Ruud, og dette ble grunnlaget for nok en Gullsko nominasjon.
Anmeldelse:
“Har det på G”, er Contrazt sitt sjuende album, og vokalist Gro Anita er ikke lenger skårunge i dansebandsammenheng, men en trygg og dyktig artist. Bandets låtskriver og andre vokalist, Leif Dybendal, bidrar i høyeste grad til at de har det på G. Ikke bare skriver han låter, men han synger bra også. Begge viser sin dyktighet i den vakreste sangen på plata: “Vi må ta den tid vi trenger”. Dette er en duett av de sjeldne som vi vil høre om og om igjen. Det skader heller ikke at teksten er dyp og har et tema de fleste kan kjenne seg igjen i.
Jeg har også lyst til å trekke fram slageren, “Romeo og Julie. Gro Anitas versjon er absolutt på høyde med originalen. Dansbar til tusen og med den samme syng-med-effekten den hadde da Inger Lise Rypdal (eller Andersen som hun het i 1968) gjorde den populær. Plata er full av danselyst, rocka og spretne swinglåter som for eksempel “Lykka i livet”, “Route 66”, og selvsagt tittelsporet “Har det på G”. Tekstene er bra og det er god variasjon i tema. Vi får høre om lykken i livet, om kjærlighet, fest, humor og alvor i en tilpasset balansegang. (Tekst: Laila Røynestad, anmeldelse: Ann Heidrun Ruud)
.
Contrazt består av:
Gro Anita Johansen – Vokalist
Leif Dybendal – Gitar, vokalist, kor og låtskriver
Gunnar Erik Ryen – Bass
Tommy Sagerud – Keybord og kor
Roar Sagerud – Trommer

LES OGSÅ:

Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen
Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen
Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!
Contrazt: Vi har det på G for Gullskoen
Gullskoen promo feb 2012 Ikoner og bullits for eget bruk

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også