Gullskoen


Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!

Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!

På forsiden akkurat nå
Gullplater, Spellemanntrofè, Gull og en hærskare av fans, er noen av stikkordene når vi tenker Anne Nørdsti. Den blide jenta fra Alvdal har hatt en eventyrlig suksess de siste årene, og har blitt en av våre mest populære dansebandartister. Nå er hun nominert til Gullskoen 2012 – Årets Danseband.
.
Bygdeliv Anne har opp gjennom årene laget flere låter som omhandler det å komme fra bygde Norge,
og selv er hun født og oppvokst i Alvdal i Hedmark.
– Jeg er svært takknemlig for den oppveksten jeg har fått, og veldig glad i bygda jeg kommer fra, sier Anne til DD. Jeg kommer fra gård, og jo eldre jeg blir jo mer skjønner jeg hvor heldig jeg har vært. Jeg har hatt en fantasisk oppvekst sammen med foreldre, søsken, besteforeldre og dyr. De har gitt meg en trygg grunnmur som kommer godt med i livet, og med det man driver med.
– Det å vokse opp i ei lita bygd vil mange mene er både positivt og negativt, men for min del har det bare vært stas. Alle kjenner alle, og man føler en sterk tilhørighet til sine sambygdinger. Når man opplever ting i livet som ikke er så greit, så er dem der og backer opp. De virker glade for alt jeg har oppnådd, og jeg setter veldig pris på deres støtte.
.
Lever drømmen
Jeg lever drømmen min på alle måter, og må ofte klype meg i armen for å forstå hvilken fantastisk reise jeg har vært og er med på. Ofte sitter jeg ned og tenker på hvilken retning livet mitt har tatt, og hvor glad jeg er for alt jeg opplever. Det er klart at det ligger mye arbeid bak det å drive slik jeg gjør! Og jeg har lært og lærer stadig mye av det å være “sjefen”. Det er mye å holde orden på, og mange timers arbeid som folk på en måte ikke ser. Det å stå på scenen er den minste biten, men desidert den artigste, og er selve drivkraften. Jeg har aldri angret et sekund på at jeg valgte en artist karriere. Det å reise rundt og opptre for danseglade gir meg masse inspirasjon og glede i livet.
Når Anne tar en liten pustepause fra en hektisk musikkhverdag tar hun gjerne fram kortstokken.
– He he..vel jeg er nok ikke store gambleren, men jeg er veldig glad i å spille bridge. En stund var jeg også aktivt medlem i Stange Bridgeklubb. Jeg syns bridgespill er en veldig fin avkopling, samtidig som man får brukt huet.
Anne vil nok få enda mer å gjøre i tiden som kommer. Hun og samboeren Petter venter nemlig barn til høsten, noe de begge gleder seg stort til.
.
Anne om Gullskoen
– Jeg synes det er kjempestas å være nominert til Gullskoen. Dette er vår sjangers pris og jeg synes det er flott at oppmerksomheten rundt denne bare blir større og større. Det er en vitamininsprøytning å kunne feire “oss selv” og den jobben som både band og arrangører gjør. Det retter fokus på arbeidet som blir lagt ned, og det er mange timers jobb i alle ledd. Supert av Dag Mangseth og “hans besetning” for jobben de gjør med dette!
Og det er klart at vi som driver med dette, blir ekstra glad ved å bli stemt fram av vårt herlige publikum, som er den viktigste grunnen til at vi holder på år etter år, og som gjør at vi elsker den jobben vi har! Ekstra moro i år, er at det er 3 jenter i nominasjonen. Go girls! Ønsker alle lykke til. Det er flotte kandidater alle sammen, avslutter Anne, som har selv tidligere har vært ominert flere ganger, og vunnet prisen to ganger – i 2008 og 2010.
.
Så gøtt….
Var tittelen på Annes siste utgivelse, den falt i smak hos DD sin anmelder Ann Heidrun Ruud og terningen rullet nok en gang høyt.
Anmeldelse:
”Så gøtt”, er Annes sjette album og det var med store forventninger jeg satte plata i spilleren.
Det tok ikke lange stunda før jeg forsto at dette var en velklingende produksjon i stil med hennes tidligere utgivelser. Annes stemme er lett gjenkjennelig og behagelig å høre på. ”Så gøtt”, har en veldig fin sammensetning av låter. Her får den danseglade svingt seg, enten ønsket er rolige ballader eller raskere melodier i swingtempo.
Mine dansefavoritter er: ”All you ever do is bring me down”, ”Ingen røyk uten ild” og ”Ti Amo”. Alle tre har det lille ekstra som gjør at du bare må danse.
Lyttefavorittene er plukket ut av litt forskjellige årsaker. ”168 lange timer”, er en fin danselåt, med veldig aktuelt tema i teksten. ”Den siste mohikaner”, har en klar syng-med-effekt og Annes utgave er morsom. ”Så gøtt å gå”, er en ny låt. Den har humor, lettlært refreng og kanskje man kan finne moralen i visa? Bonuslåt på plata er ”The gambler”. Mange husker den sikkert fra Spellemannsprisen 2010. Da ble den fremført av Anne, Frøya og Gro Anita (fra Contrazt). (Tekst: Laila Røynestad, foto: Asle Strand)

Anne Nørdsti band:

Anne Nørdsti – vokal
Bjørn Løvås – gitarer
Per Erik Pedersen – bass og kor
Stein Tore Sønsteli – keyboard og trekkspill
Finn Andresen – trommer

LES OGSÅ:

Hanne Mette: Stolt over å bli nominert til Gullskoen
Steinar Engelbrektson kaster terningen og håper på Gullskoen
Anne Nørdsti: Så gøtt å bli nominert til Gullskoen!
Contrazt: Vi har det på G for Gullskoen
Gullskoen promo feb 2012 Ikoner og bullits for eget bruk

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også