Gullskoen


Gullskoen 2011: Årets hederspris - se intervju med Erik Forfod

Gullskoen 2011: Årets hederspris - se intervju med Erik Forfod

På forsiden akkurat nå

Lørdag den 16. juli ble det delt ut i alt fire Gullskoenpriser under Dansefestivalen på Sel i Gudbrandsdalen. For mange var showet og utdelingen av Gullskoenprisene noe av høydepunktene denne kvelden.

Gullskoen 2011 Årets hederspris

Sist på programmet stod hedersprisen. Denne prisen har kun blitt delt ut en gang tidligere, i 2008, til Audun Tylden. I år var det dansebandgeneral Erik Forfod, som fikk prisen. Prisen var i sin helhet bestemt av en jury, bestående av DDs redaksjon og arrangøren av Dansefestivalen, Øystein Ulen. Det var også Øystein Ulen som delte ut prisen, til en rørt Erik Forfod. Selv om han har hatt programmet På Dansefot på lufta i snart 20 år, har han ikke mottat noen heder, så dette var virkelig på tide!
I begrunnelsen kunne du høre følgende;
Gullskoen 2011 Årets hederspris, går til en person som gjennom en årrekke har bidratt til å fremme dansekulturen i Norge. Han har gjort dette på en samlende måte, og har nærmest en status som kan defineres som en institusjon. Ukentlig har han gitt dansefolket et alternativ til dansegulvene rundt om. Gjennom radioprogrammet På Dansefot, har han spilt dansemusikk en hel time hver lørdag på NRK, og hatt rekordstor oppslutning. Programmet har gjennom en årrekke vært det desidert mest populære radioprogrammet, med flest lyttere.
Mye av grunnen til dette er hans evne til å ta dansebandpublikummet på alvor, du har også sett han som programleder her på Sel.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også